1. NU schimba numele domeniului!

Ai site-ul de cateva luni si nu ai observat nicio crestere? Nu te impacienta si nu cauta un alt domeniu, caci cu cat acesta este mai vechi, cu atat conteaza mai mult pentru motorul de cautare. Astfel, Google vede in vechimea unui site drept un factor de ranking. Ai rabdare cu numele domeniului ales pentru site-ul tau si, in curand, vor aparea si rezultatele.

  1. Identifica cuvintele cheie POTRIVITE!

Daca pana in acest moment ai facut o analiza superficiala a cuvintelor cheie pe care le targetezi pe pagina ta web, afla ca optimizarea pe Google depinde foarte mult de identificarea adecvata a acestora. In plus, trebuie sa le plasezi in locuri cu adevarat importante pe site, cum ar fi descrierea sau elementul

 

  1. Asigura-te ca site-ul tau este INDEXAT in Google!

Foarte multi detinatori de site-uri nu au verificat niciodata daca fiecare pagina este indexata in Google. Daca si tu esti in aceeasi situatie, atunci nu mai pierde timpul! Poti intra in contul de Google Search Console sau poti verifica manual fiecare URL.

  1. Optimizeaza URL-urile

Fara indoiala, adoptarea unor URL-uri seo-friendly este un must pentru fiecare site care vrea sa obtina o pozitionare excelenta in topul Google! Astfel, daca URL-urile site-ului tau sunt de acest fel: www.site.ro/?a-p2, atunci trebuie sa ai in vedere schimbarea lor in www.site.ro/categorie.

  1. Scrie astfel incat continutul de pe site sa fie usor de inteles!

Ai tendinta de a te exprima in termeni tehnici greu de inteles de catre ceilalti? Atunci nu este de mirare faptul ca userii nu stau prea mult pe pagina ta web. Este nevoie sa scrii tot continutul incat cei care acceseaza site-ul sa inteleaga instant ceea ce vrei sa le transmiti.

  1. Plaseaza continutul pe pagina pentru a fi citit repede!

Nimeni nu are rabdarea necesara de a sta si de a citi paragrafe, poate chiar pagini intregi. De aceea, structurarea continutului pe site trebuie sa fie facuta foarte bine. Evidentiaza informatiile pe care le consideri importante si sparge paragrafele mari intr-unele mai mici. Eventual, poti folosi liste numerotate si bulleturi.

  1. Actualizeaza-ti site-ul continuu!

Continutul nou adaugat pe site conteaza foarte mult din punct de vedere SEO, intrucat Google identifica acest dinamism drept un factor de ranking. Din acest motiv, o sectiune de blog pe site, unde sa scrii adesea articole care sa atraga cititorii, ar fi o optiune excelenta.

  1. Elimina orice element care ingreuneaza incarcarea paginii!

Cu siguranta, pentru a avea un site cat mai atragator, ai ales ca acesta sa aiba multe animatii si, de ce nu, muzica de fundal. Afla ca toate acestea au rolul de a ingreuna incarcarea paginii web, iar experienta utilizatorului este afectata. Astfel, daca acesta nu are rabdarea necesara pentru ca totul sa se incarce si iese imediat, site-ul tau va fi considerat de catre Google irelevant pentru anumite cautari.

  1. Denumeste corespunzator imaginile de pe site.

Probabil acesta este un alt aspect caruia nu i-ai acordat importanta cuvenita. Insa pentru optimizarea SEO pe motorul de cautare Google, acest factor conteaza. Astfel, redenumeste imaginile care au numele de tipul abjki.jpg intr-unele corespunzatoare (de exemplu, pentru o poza cu un carucior pentru copil, poti scrie: carucior-copil.jpg). Bineinteles, nu trebuie sa uiti nici de comprimarea pozelor, astfel incat incarcarea rapida a site-ului sa nu fie afectata de dimensiunile acestora.

  1. Apeleaza la mijloace alternative de promovare, precum Google Adwords.

Ce poate fi mai simplu pentru a-ti promova pe Google afacerea, decat un serviciu pus la dispozitie chiar de catre aceasta corporatie? Astfel, pentru a vedea rezultate cat mai repede, apeleaza la o agentie pentru a derula o campanie Google Adwords personalizata si vei vedea diferenta.

  1. Creste numarul de backlink-uri

Acesta este un alt factor de importanta majora pentru optimizarea SEO in Google. Colaborarile cu bloggeri sau referintele in ziare online, fie ele locale sau nationale, conteaza in cresterea numarului de backlink-uri. Cu toate acestea, supra-optimizarea este taxata de Google, motiv pentru care totul trebuie sa fie facut progresiv si cu multa rabdare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante ponturi(vezi aici si mai multe) de care trebuie sa tii cont pentru promovarea pe Google. Pe care il vei pune in aplicare primul?